“Vriendelijk, snel en behulpzaam”
“De minimatie overtrof onze verwachtingen!”
“Enthousiast over de samenwerking”
“Snel geleverd en ze zijn flexibel”
“Een uitstekend bedrijf met zeer capabele mensen!”
“Zeer vlot opgeleverd, prettige samenwerking, goed geprijsd.”

4 methodes om een beter script te schrijven

Als scriptschrijver schrijf je niet voor jezelf, maar voor een publiek dat vermaakt, geïnformeerd of overtuigd moet worden. Scriptschrijvers zijn als het ware kunstenaars die met hun creativiteit de mooiste verhalen kunnen vertellen. Maar helaas kan het weleens voorkomen dat je inspiratieloos raakt, de welbekende writer’s block.

In de loop van de jaren hebben we bij Minimatie® methoden ontwikkeld waarmee we deze writer’s block kunnen vermijden en pakkende verhalen schrijven, elke keer weer. In deze blog geven we je vier tips voor het schrijven van scripts.

1.  Vertel je verhaal en neem het op

Vaak weet je wel wat je in grote lijnen wilt vertellen, maar is het lastig om dit samen te vatten in enkele zinnen. In dat geval kan het wel eens handig zijn om gewoon je verhaal te vertellen aan iemand. Gewoon alsof het een gesprek is. Neem het vervolgens op of probeer kort na het gesprek gelijk te reflecteren. Je zult merken dat – als je het gesprek terugluistert – je tot nieuwe inzichten komt. Het biedt net even een ander perspectief!

2. Kijk naar de concurrent

Beter goed gejat dan slecht bedacht: je hoeft je echt niet te schamen als je regelmatig gluurt bij een concurrent. Sterker nog, het is juist een slimme manier om inspiratie op te doen. Wij maken er vooral een sport van om te kijken wat de concurrent doet, en vervolgens te noteren wat beter/duidelijker kan.

3. Maak het visueel

Soms kom je er tekstueel even niet uit. Probeer dan iets visueel uit te werken. Denk aan een schets of doodle. Dit stimuleert een ander gebied van je hersenen waardoor je een mentaal proces op gang brengt dat zichzelf (en dat van anderen) voedt. Deze zelfde methode gebruiken wij ook bij creatieve brainstorms!

4. Neem even een break

Wanneer niets anders werkt, is het misschien tijd om eens naar het eeuwenoude advies van je oma te luisteren: neem een break. Even weg van je scherm lopen kan wonderen doen. Haal wat frisse lucht, zet een lekkere kop koffie, babbel wat met je collega’s of doe een handstand. Ga dan weer aan de slag en de dingen zullen op magische wijze op hun plaats vallen. Meestal.

Meer interessante posts

Reken af met Bitcoin
Reken je animatie af met Bitcoin
5-min
De kracht van (animatie)video’s in cijfers
1-min
4 methodes om een beter script te schrijven
4-min
De briefing van je animatie in 5 stappen

© 2021 Minimatie. All rights reserved.