“Vriendelijk, snel en behulpzaam”
“De minimatie overtrof onze verwachtingen!”
“Enthousiast over de samenwerking”
“Snel geleverd en ze zijn flexibel”
“Een uitstekend bedrijf met zeer capabele mensen!”
“Zeer vlot opgeleverd, prettige samenwerking, goed geprijsd.”

Reken je animatie af met Bitcoin

Sinds vandaag accepteren wij officieel betalingen in Bitcoin, om maar meteen met de deur in huis te vallen. Wij van Minimatie® zijn echte technologie-fanaten. Bitcoin is daarom regelmatig het onderwerp van de dag in onze studio in Arnhem. Wij herkennen ons volledig in de kernwaarden van Bitcoin: innovatie, transparantie, grenzeloosheid, neutraliteit, inclusie, onafhankelijkheid, vrijheid en gelijkheid. Daarom willen wij al onze klanten – die dat willen – de mogelijkheid bieden om vanaf vandaag hun animatie (of elke andere dienst of product) af te rekenen met bitcoin. En om dit te vieren ontvangen de eerste drie klanten die met bitcoin betalen 10% korting.

Weet jij niet (precies) wat Bitcoin is? In dit artikel lees je een korte introductie.

Wat is Bitcoin?

Om het heel simpel uit te leggen: bitcoin is een vorm van elektronisch geld waarmee betalingen op internet kunnen worden gedaan. Het is een digitale valuta, ook wel cryptovaluta (cryptocurrency) genoemd. Het is namelijk gebouwd op cryptografie. Bitcoin wordt niet beveiligd door mensen of door vertrouwen, maar door wiskunde. Dankzij haar decentrale opzet kun je zonder tussenkomst van een bank of andere partij geld binnen een mum van tijd versturen en ontvangen.

Hoe werkt Bitcoin?

Net als contant geld wordt bitcoin bewaard in een portemonnee, maar wel een digitale variant. Dit wordt ook wel een Bitcoin wallet genoemd en is te vergelijken met een bankrekening. Je kunt er bitcoin in bewaren en er betalingen mee doen en ontvangen. Je kunt een Bitcoin wallet zowel in hardware- als softwarevorm krijgen. De software wallet installeer je op je smartphone of computer. En de hardware wallet is een losstaand apparaat – vergelijkbaar met een mp3-speler van vroeger – waarop je je bitcoins kunt beheren. In beide gevallen heb jij je bitcoins volledig in eigen beheer. Je bent dus niet afhankelijk van een bank of andere partij. Ook kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van een online wallet. In dat geval ben je wel deels afhankelijk van het betreffende platform.

Waar komt Bitcoin vandaan?

Al jaren waren er signalen dat er iets fundamenteels misging in de financiële sector. Maar toen op 15 september 2008 de Lehman Brothers – een belangrijke Amerikaanse bank – failliet ging, was het echt niet meer te ontkennen. Dit was een van de dieptepunten van de kredietcrisis, en dit ging gepaard met een wereldwijd wantrouwen in banken en eigenlijk het hele financiële systeem. Een maand na de val van de Lehman Brothers, op 31 oktober 2008, gebeurde er iets bijzonders. Een persoon of groep onder de pseudoniem Satoshi Nakamoto publiceerde een whitepaper getiteld “Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System” en nog geen drie maanden later, op 3 januari 2009, ging het Bitcoin netwerk live. Er werd een nieuw systeem van gedecentraliseerde digitale valuta geïntroduceerd. Een systeem zonder centrale autoriteit zoals een bank of overheid. 

Meer weten over Bitcoin?

Wij zijn Bitcoin fanaten, maar geen Bitcoin experts. Wij maken animaties. We kunnen je daarom in dit artikel niet al het het fijne van Bitcoin uitleggen. Wil je meer weten over Bitcoin en hoe je er zelf mee aan de slag kan? Bezoek dan eens de website van Bitcoin Magazine. De volgende keer dat je een animatie laat maken, kun je eenvoudig afrekenen met bitcoin.

PS: voor de Bitcoin puristen, wij zijn HODL’ers. 🙂

Meer interessante posts

Reken af met Bitcoin
Reken je animatie af met Bitcoin
5-min
De kracht van (animatie)video’s in cijfers
1-min
4 methodes om een beter script te schrijven
4-min
De briefing van je animatie in 5 stappen

© 2021 Minimatie. All rights reserved.